Σάββατο 2 Ιουλίου 2011

Η ΣΧΟΛΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ ΚΑΙ Ο ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΜΑΣ

Δύο λόγια για την αναγκαιότητα  οργάνωσης των τμημάτων υποδομής και παραγωγής ταλέντων.
Θεωρητικά στη χώρα μας όλες οι ομάδες μας καλλιεργούν φυτώρια
Πρακτικά όμως φαίνεται ότι ξεχνούν να τα... ποτίζουν, αφού ελάχιστα από τα «φιντάνια» τους καταφέρνουν να διατηρηθούν «εν ζωή». 
Ακόμη και οι λίγοι που θα καταφέρουν να προαχθούν στις πρώτες ομάδες, έχουν μέλλον ασαφές και αβέβαιο. Στις περισσότερες των περιπτώσεων τα «σούπερ ταλέντα» παραχωρούνται υπό μορφή δανεισμού σε άλλες, μικρότερης δυναμικότητας ομάδες, για να αποκτήσουν εμπειρίες και να επιστρέψουν αργότερα. Το «αργότερα» βέβαια στην Ελλάδα είναι σχετικό, αφού στη συγκεκριμένη περίπτωση αποτελεί συνήθως έξοχο συνώνυμο του «ποτέ». 
Αμοιρη ευθυνών δεν είναι όμως ούτε η πολιτεία.
Αν θέλουμε αυτο να εξαλλείψει και να αλλάξει ,το πρώτο μέλημά μας είναι να ξεκαθαρίσουμε στις  ακαδημίες για ποιον ακριβώς λόγο υπάρχουν και τις συντηρούμε. 
Η μεθοδολογία μας θα είναι διαφορετική αν το βασικό μέλημά μας είναι να προσφέρουμε σε όσα περισσότερα παιδιά γίνεται ψυχαγωγία και εκγύμναση και διαφορετική αν ο σκοπός είναι να δημιουργηθούν ποδοσφαιριστές που θα στελεχώσουν στο μέλλον επαγγελματικές ομάδες.
Στη δεύτερη περίπτωση ο προγραμματισμός μας θα στοχεύει, μαζι με τους τεχνικούς  να διαλέξουμε από το σύνολο των παιδιών που θα δοκιμάσει αυτά στα οποία διακρίνει ταλέντο, στην πρώτη απλώς να φροντίσει πώς θα μάθουν το αλφαβητάρι του ποδοσφαίρου όλοι οι εγγεγραμμένοι πιτσιρικάδες.
Λαμπρά παραδείγματα της αναγκαιότητας που οδήγησε ομάδες στην παραγωγή ταλέντων έχουμε στην ποδοσφαιρικά προηγμένη Ευρώπη. πχ. η Ρεάλ Μαδρίτης ,Η Μίλαν,Η Μάντσεστερ ΓιουνάιτεντΛίβερπουλ,Η Γιουβέντους,ο Αγιαξ,Η γαλλική Μονακό,
Τί να πεί κανείς δέ για την Μπαρτσελόνα. τόσα και τόσα ταλέντα.. Τσάβι,Μέσι,Ινιέστα,κλπ όλα δικά της παιδιά, δουλεμένα κάτω απο ειδικό προγραμματισμό.
Τα παραδείγματα είναι διδακτικά για έναν λόγο: αποκαλύπτουν ότι αυτό που συχνά στην Ελλάδα θεωρούμε μεγαλεπήβολο ή εξαιρετικά δύσκολο είναι εν τέλει απλό. Ο σκοπός είναι να έχεις διάθεση, φαντασία, σχέδιο και όρεξη για να αξιοποιήσεις τις όποιες υποδομές και όχι να χρησιμοποιείς ως άλλοθι τις ατέλειες για να μην κάνεις τίποτε.
Ετσι λοιπον μετά την αναγκαία αυτή αναφορά μου ξεκινώ να αναπτύσω το τί πιστεύω πώς μπορεί να γίνει ειδικότερα στην  ΠΙΕΡΙΑ.
Η ποδοσφαιρομάνα Πιερία στο διάβα των ετών έχει "δώσει" αρκετά ταλέντα που μεσουράνησαν στο ποδοσφαιρικό στερέωμα, κάτι που δέν εκμεταλλεύτηκε ο ΠΙΕΡΙΚΟΣ, άκ και αυτό ήταν επιβεβλημένο να γίνει.Ως ένα βαθμό δέν έγινε ,άν αναλογιστεί κανείς πόσα παιδιά αγωνίζονται εκτός Πιερίας, αφού δέν αγκαλιάστηκαν όπως έπρεπε και πολλές φορές αποδείχτηκε ελλειπής η σχετική οργάνωση και φιλοσοφία.
Η ΣΧΟΛΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ ΜΕ ΑΥΤΗ ΛΟΙΠΟΝ ΠΕΡΙΠΟΥ ΤΗ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΞΕΚΙΝΗΣΑΜΕ ΚΑΙ έτσι κάναμε ΤΟΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟ ΜΑΣ:

- ΕΜΕΙΣ ΣΤΗ ΣΧΟΛΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ, ΕΧΟΥΜΕ ΦΙΛΟΔΟΞΙΑ ΠΟΥ ΠΗΓΑΖΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΙΣΜΟ ΑΠΟ ΑΚΑΔΗΜΙΕΣ ΥΨΗΛΟΥ ΕΠΙΠΕΔΟΥ.
 - ΕΜΕΙΣ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΚΕΠΗ ΚΑΙ ΚΑΘΟΔΗΓΗΣΗ ΤΟΥ ΙΣΠΑΝΙΚΟΥ ΠΡΟΤΥΠΟΥ ΠΟΥ ΕΙΣΗΓΑΓΕ Ο τεχνικός Διευθυντής  κ. ΜΑΘΙΑ ΣΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ με την ενωποόιηση της μεγάλης ομάδος και όλων των Σχολών Ποδοσφαίρου του Ολυμπιακού, όπου και άν εδρεύουν, ΦΙΛΟΔΟΞΟΥΜΕ ΝΑ ΠΑΡΑΓΟΥΜΕ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΡΙΕΡΑ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ.
Πρώτη λοιπόν προτεραιότητα είναι ο προγραμματισμός κάτω απο σωστή ποδοσφαιρική οπτική γωνία και σκοπούς.. γι αυτό προγραμματίσαμε στην οργάνωσή μας της ΣΧΟΛΗΣ:

Ο ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ
ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ 
Για να πετύχουμε αυτούς του στόχους: 
Θα ξεκινήσουμε από την αναγκαιότητα ύπαρξης γηπεδικών εγκαταστάσεων, που δίνει τη δυνατότητα ανάπτυξης "μαζικότητας" στις μικρές ηλικίες (junior,projunior,mini junior)  στην ΣΧΟΛΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ αλλά και στη σωστή προπόνηση των αγωνιστικών τμημάτων ΠΡΟΠΑΔΙΚΟΥ ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΚΟΥ.
ΕΤΣΙ σε εμάς η δυνατότητα αυτή υπάρχει αφού διαθέτουμε:
ΚΤΗΡΙΑΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ
Εχουμε:
- καινούργια αποδυτήρια, με μπάνια και όλες τις σύγχρονες υποδομές.
- Υπόγειο γυμναστήριο για όλες τις χρήσεις, το οποίο θα παραχωρείται δωρεάν στους γονείς των μικρών παιδιών που θα βρίσκονται στο χώρο τις ώρες προπόνησης των ποδοσφαιριστών.
- Κλειστό κυλικείο.
- Ιδιόκτητα Πλυντήρια Στεγνωτήρια.
- Δύο αποθήκες υλικού.
ΓΗΠΕΔΙΚΕΣ
Διαθέτουμε ήδη δύο γήπεδα (κατασκευάζεται και τρίτο) με φυσικό χόρτο σε αρίστη κατάσταση, που θα αποτελούν άριστους χώρους άθλησης των παιδιών.
ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ 
Διαθέτουμε όλα τα μηχανήματα που απαιτείτια για την περιποίηση του φυσικού χορτοτάπητα.. (δύο χορτοκοπτικά τρακτέρ κ.α) ,επίσης και άλλα απαραίτητα μηχανήματα αυτόματου ποτισμού κλπ.
ΦΥΣΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
Το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής του Δήμου Κατερίνης, το πανέμορφο περιβάλλον,  το όμορφο πλατανόδασος και οι διαδρομές περιπάτου που διαθέτει η περιοχή, ήδη αποτελούν πόλο έλξης για μικρούς και μεγάλους επισκέπτες.
ΕΓΓΡΑΦΕΣ - ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ - ΔΟΚΙΜΑΣΤΙΚΑ
 
1.Εγγραφή ποδοσφαιριστών  στην ΣΧΟΛΗ σε όλα τα μικρά τμήματα.
2. Μεταγραφές (με τη συνδρομή και του ΟΣΦΠ σε συνεργασία με τις ερασιτεχνικές ομάδες του νομού και με ειδική σύμβαση και συμφωνία, δείτε το συμφωνητικό εδώ!!) όλων των ποδοσφαιρικών ταλέντων του νομού μας και την ένταξή τους στο δυναμικό των αγωνιστικών τμημάτων της ΣΧΟΛΗΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ με σκοπό τη δουλειά και την ανέλιξή τους. 
ΤΜΗΜΑΤΑ 
1.ΠΑΙΔΙΚΟ
Οι παίκτες - ταλέντα του Νομού μας και όχι μόνο, που γεννήθηκαν τα έτη 1997 και 1998 ,  μπορούν να πλαισιώσουν το αγωνιστικό τμήμα του ΠΑΙΔΙΚΟΥ, 
2.ΠΡΟΠΑΙΔΙΚΟ
οι γεννηθέντες  1999 και 2000 την ομάδα του ΠΡΟΠΑΙΔΙΚΟΥ.
ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ 
Αυτά τα δύο τμήματα θα αγωνίζονται στο πρωτάθλημα της Θεσαλονίκης που είναι πολύ ανταγωνιστικό και θα αποτελέσει μεγάλη εμπειρία για τα παιδιά.
ΤΜΗΜΑΤΑ ΕΚΜΑΘΗΣΗΣ
Τα παιδιά που γεννήθηκαν απο το 2001 και κάτω θα αποτελούν τα τμήματα εκμάθησης
Η ΑΝΔΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΝΕΟΥ ΚΕΡΑΜΙΔΙΟΥ ΠΟΥ ΘΑ ΥΠΑΓΕΤΑΙ ΣΤΗ ΣΧΟΛΗ 
θα αγωνίζεται στο τοπικό πρωτάθλημα, με παιδιά μικρότερης ηλικίας σε σύγκριση με τα προηγούμενα χρόνια, για να δοθεί η δυνατότητα ανάδειξης των ταλέντων που στην κρίσιμη αυτή ηλικία είναι έτοιμοι να ανέβουν ένα σκαλί παραπάνω προς τον επαγγελματισμό.
ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ
Οι προπονήσεις όλων των αγωνιστικών τμημάτων και της ανδρικής ομάδος θα γίνεται με ενιαίο προπονητικό πρόγραμμα με την άρτια κατάρτιση του προπονητικού τίμ, αλλά και την καθοδήγηση του προπονητικού τίμ του Ολυμπιακού απο του Ρέντη, με προπονητές δοκιμασμένους και θα αποτελούν ότι το καλύτερο υπάρχει στην Πιερία και όχι μόνο..

ΔΟΚΙΜΑΣΤΙΚΑ ΤΕΣΤ

1. Δοκιμαστικά τέστ για ένταξη παιδιών στα τμήματά μας στην Κατερίνη θα γίνονται κάθε χρόνο, με την έναρξη της χρονιάς, ενώ τα πρόχωρημένα παιδιά της ΣΧΟΛΗΣ της ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ θα μεταβαίνουν στου Ρέντη τουλάσχιστον τρείς φορές το χρόνο για παρακολούθηση της προόδου των, το ίδιο θα ισχύει ιδιαίτερα και για τους ποδοσφαιριστές του ανδρικού τμήματος.
2.Δοκιμαστικά τέστ για επιλογές παικτών απο όλη την Ελλάδα θα γίνονται και στους χώρους της ΣΧΟΛΗΣ για παίκτες που θα ενδιαφέρουν τον Ολυμπιακό για να ενταχθούν στου Ρέντη, όπου θα μένουν επιλεγμένα παιδιά απο όλη την Ελλάδα..
(Σημείωση ότι η ΣΧΟΛΗ δέν δεσμεύεται την προώθηση των παιδιών αποκλειστικά μόνο στον ΟΣΦΠ, άν δέν κρίνεται απαραίτητο απο εμάς  και τους γονείς)

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΥΠΕΥΘΥΝΩΝ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ
Οι υπεύθυνοι Τεχνικοί Σύμβουλοι και Διοικητικοί του ΟΣΦΠ, υποχρεούνται και θα επισκέπτονται την ακαδημία μας, για να συζητούν με τα παιδιά τους προπονητές και τους υπεύθυνους της ΣΧΟΛΗΣ, για την πορεία  και την εξέλιξη σε όλα τα θέματα και θα προσφέρουν και την δική τους βοήθεια, αφού όλες οι ΑΚΑΔΗΜΙΕΣ του ΟΣΦΠ είναι ενωποιημένες, δηλαδή είναι σάν να βρίσκονται εντός του ΡΕΝΤΗ όλα τα παιδιά όλων των ακαδημιών του ΟΣΦΠ στην Ελλάδα.
ΤΟΥΡΝΟΥΑ
- Με την βοήθεια και του Ολυμπιακού η ΣΧΟΛΗ μας θα διοργανώνει μεγάλα ΠΑΝΕΛΛΉΝΙΑ τουρνουά με τη συμμετοχή πολλών ομάδων.
- Η δική μας ΣΧΟΛΗ θα συμμετέχει δωρεάν σέ όλα τα τουρνουά που θα διοργανώνοτναι απο διάφορες ακαδημίες του Ολυμπιακού σε ολόκληρη την Ελλάδα.
ΤΕΛΙΚΟ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ
Με τα παραπάνω πιστέυομε στην επιτυχία του εγχειρήματος , για τη σωστή εκπάιδευση των ποδοσφαιριστών και με ένα επι πλέον σκοπό την παραγωγή ποδοσφαιριστών για επαγγελματική καριέρα. 
Είμαστε σίγουροι ότι οι σύγχρονες ανάγκες του επαγγελματικού ποδοσφαίρου είναι εκείνες που θα αναγκάσουν όλες τις ΠΑΕ σε τέτοιου είδους προγραμματισμό. όπως γίνεται στις ΣΧΟΛΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:


powered by Agones.gr - Stoixima