Πέμπτη 3 Μαΐου 2012

Τελικός Νέων ΕΠΣΜ: Νικητής ο ΠΑΟΚ ’97 στα πέναλτι

Τελικός Νέων ΕΠΣΜ: Νικητής ο ΠΑΟΚ ’97 στα πέναλτι
Τελικός Νέων ΕΠΣΜ: Νικητής ο ΠΑΟΚ ’97 στα πέναλτι
Τελικός Νέων ΕΠΣΜ: Νικητής ο ΠΑΟΚ ’97 στα πέναλτι
Τελικός Νέων ΕΠΣΜ: Νικητής ο ΠΑΟΚ ’97 στα πέναλτι
ΠΑΟΚ - Ηρακλής 1-1 (3-2 πέν.)
Συγκλονιστικό παιχνίδι με πολλές εναλλαγές συναισθημάτων ήταν ο μεγάλος τελικός στην κατηγορία Νέων της ΕΠΣΜ που πραγματοποιήθηκε στο γήπεδο με χόρτο της ΕΠΣΜ στην Μίκρα το..
βράδυ της Κυριακής 29 Απριλίου.
Ο τελικός νικητής και τροπαιούχος κρίθηκε στην άχαρη διαδικασία των πέναλτι. Εκεί μίλησε η ψυχραιμία και η τύχη!
Πριν φτάσουμε όμως εκεί, πλήθος κόσμου παρακολούθησε ένα όμορφο και δυνατό παιχνίδι από τους δυο αντιπάλους. Παρόλο που κρινόταν ένα τρόπαιο, ένας τίτλος, προσπάθησαν και κατάφεραν κι έπαιξαν καλό ποδόσφαιρο χαρίζοντας πολλές φάσεις στους πολλούς θεατές που βρέθηκαν στο γήπεδο της ΕΠΣΜ.
Μοιραίος παίκτης, και συνάμα ο καλύτερος του γηπέδου, ο Πούφλης που έχασε τουλάχιστον πέντε ευκαιρίες να χρηστεί σκόρερ και να δώσει τη νίκη στην ομάδα του πολύ νωρίτερα.
Συγκεκριμένα στο 29’ με κεφαλιά έστειλε την μπάλα να περάσει λίγο άουτ, στις καθυστερήσεις του α’ ημιχρόνου (41’) χάνει τρομερή ευκαιρία όταν ξεμαρκαρίστηκε από τους αμυντικούς του Ηρακλή και με πλασέ έστειλε την μπάλα λίγο πάνω από το δεξί «Γ».
Στο 53’ με κεφαλιά πάλι ύστερα από σέντρα του Κάκκο η μπάλα περνά πάλι λίγο άουτ, στις καθυστερήσεις του β’ ημιχρόνου (84’) μετά από ασθενή απόκρουση του τερματοφύλακα του Ηρακλή, Μαυρομιχάλη, κι ενώ βρίσκεται σε επίκαιρη θέση χάνει την ευκαιρία με πλασέ να στείλει την μπάλα στα δίχτυα. Τέλος, λίγο πριν το τέλος του πρώτου μέρους της παράτασης (94’) δεχόμενος καταπληκτική σέντρα από τον Γιαννακόπουλο σημαδεύει ξυστά αριστερά από το δοκάρι.
Από την ομάδα του ΠΑΟΚ
σε απόδοση τον ακολούθησε ο σκόρερ Κώστας, ο οποίος εκτός από το γκολ έχασε δυο ακόμη σημαντικές ευκαιρίες για γκολ (σουτ 27’ και κεφαλιά 52’ ύστερα από σέντρα του Κασαπίδη).
Για τον Ηρακλή μεγάλος άτυχος ο Φεντάνης που τραυματίστηκε σε σύγκρουση (κεφάλι με κεφάλι) σε διεκδίκηση με αντίπαλο στο 28’, ζαλιζόταν κι αντικαταστάθηκε 6 λεπτά αργότερα.
Μεγάλης σημασίας για το παιχνίδι η απερισκεψία του Μυλωνά ν’ αφήσει την ομάδα του με παίκτη λιγότερο για περισσότερο από μια ώρα αγώνα, όταν αποβλήθηκε για εξύβριση αντιπάλου (52’).
Σίγουρα στην τελική έκβαση του αγώνα επηρέασε, εκτός των δυο προαναφερόμενων γεγονότων, και η έλλειψη «πάγκου» των γαλάζιων που κατέβηκαν με 2 ομάδες φέτος στο πρωτάθλημα Νέων της ΕΠΣΜ, και συνεπώς κάποια παιδιά δεν είχαν δικαίωμα συμμετοχής.
Από την άλλη πλευρά ο προπονητής του δικεφάλου είχε «βοήθειες» από τον πάγκο με ξεκούραστους παίκτες. Ευκαιρίες για γκολ από τον Ηρακλή έχασαν οι Πελεβάνης (16’) και Γερασίμου (71’) τα σουτ των οποίων απέκρουσε ο τερματοφύλακας του ΠΑΟΚ Δεληγιάννης.
Το σκορ άνοιξε για τον Ηρακλή ο Λεφίδης στο 46’ με σουτ από την μεγάλη περιοχή στην αριστερή γωνία του τέρματος του ΠΑΟΚ, ύστερα από εκπληκτική κίνηση μεταφορά της μπάλας με «τριγωνάκια», σχεδόν από την σέντρα, με κάθετη πάσα του Γερασίμου στον Πελεβάνη, και πάσα του τελευταίου στον σκόρερ την κατάλληλη στιγμή, μην αφήνοντας περιθώρια αντίδρασης στον αντίπαλο τερματοφύλακα, κι έγραψε το 0-1.
Η ομάδα του ΠΑΟΚ κατάφερε γρήγορα να ισορροπήσει τον αγώνα σκοράροντας στο 54’ με τον Κώστα. Ο Κάκκο εξαπέλυσε δυνατό σουτ έξω από την μεγάλη περιοχή του Ηρακλή, ο Μαυρομιχάλης απέκρουσε αλλά δεν συγκράτησε την μπάλα, και στην επαναφορά ο Κώστας με πλασέ πέρασε εύκολα την μπάλα πάνω απ’ τον πεσμένο τερματοφύλακα του Ηρακλή, και την έστειλε στα δίχτυα κάνοντας το 1-1.
Στο τελευταίο λεπτό της παράτασης ο ΠΑΟΚ κατάφερε κι έστειλε την μπάλα στα αντίπαλα δίχτυα, αλλά ο διαιτητής με την σηκωμένη σημαία του βοηθού του, υπέδειξε το «οφσάιντ» και δεν καταμέτρησε το τέρμα, χωρίς ν’ ακουστούν διαμαρτυρίες.


Η διαδικασία στην «ρώσικη ρουλέτα» των πέναλτι 
Βακαλόπουλος   0-1,
Πατράλης   1-1,
Καμήλαλης   1-2 (παρόλο που βρήκε με τα ακροδάχτυλα ο Δεληγιάννης),
Ζεϊτίδης   2-2,
Δεδούσης   2-2 (κάθετο δεξί δοκάρι),
Χατζηδίμπας   3-2.

Ο διαιτητής Παπαοικονόμου με άξιους συμπαραστάτες - βοηθούς τους Σταμενίτη, Παγώνη, Μποζατζίδη, Μιχαηλίδη, και Φράγιο ήταν πάρα πολύ καλός, κοντά στις φάσεις. Η παρουσία συνολικά έξι (6) διαιτητών έδωσε άρωμα Champions League στον τελικό.
Πρωτοποριακή η ιδέα της Ένωσης για επίδειξη από τον διαιτητή της μπλε κάρτας για το «ευ αγωνίζεσθε» (fair play). Η μπλε κάρτα, και με χειραψία μάλιστα εκ μέρους του διαιτητή, δόθηκε στον παίκτη του Ηρακλή, Πελεβάνη, (μάλιστα αργότερα βραβεύθηκε γι αυτή του την ενέργεια με τιμητική διάκριση), ο οποίος 4’ πριν τη λήξη της παράτασης κι ενώ είχε στην κατοχή του την μπάλα και μπορούσε να εκδηλώσει επίθεση για την ομάδα του, είδε παίκτη του ΠΑΟΚ τραυματισμένο (κράμπα) στο έδαφος, και πέταξε την μπάλα πλάγιο άουτ.

ΠΑΟΚ ‘97 - ΗΡΑΚΛΗΣ  1-1 (0-0), πεν 3-2
Σκόρερ: 54’ Κώστας  -  46’ Λεφίδης
Κίτρινες κάρτες: 37’ Κάκκο, 55’ Βαρλάμης, 110’ Δινοβίτσης  - 24’ Κυρικτσής, 82’ Βακαλόπουλος
Κόκκινη κάρτα: 52’ Μυλωνάς
Μπλε κάρτα ήθους: 106’ Πελεβάνης
Οι συνθέσεις
ΠΑΟΚ ’97: (Αλέκος Θεοδωρίδης), Δεληγιάννης, Ξεπαπαδέας, Βαρλάμης, Παντεκίδης (95’ Καραγκούνης), Κασαπίδης (72’ Χατζηδίμπας), Τσανακτσίδης (69’ Γιαννακόπουλος - 107’ Resuli), Παναγιωτίδης (74’ Δινοβίτσης),Πούφλης, Κώστας (87’ Ζεϊτίδης), Κάκκο, Πατράλης.
Ηρακλής: (Γιάννης Βλάχος), Μαυρομιχάλης, Τζίνας, Καμήλαλης, Μυλωνάς, Τσακίρης, Πελεβάνης, Κυρικτσής (77’ Βογιάννου), Γερασίμου, Φεντάνης (34’ Δεδούσης), Βακαλόπουλος, Λεφίδης.

Ρεπορτάζ: Νίκος Γκιοτλής

http://www.acadimies.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:


powered by Agones.gr - Stoixima