Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2011

Ερυθρόλευκο «σαφάρι» ανά την Ελλάδα

Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2011

Ερυθρόλευκο «σαφάρι» ανά την Ελλάδα


Ένα πραγματικό «σαφάρι» έχουν ξεκινήσει οι υπεύθυνοι των τμημάτων υποδομής του Ολυμπιακού, που αποφάσισαν να δοκιμάσουν τις δεξιότητες όλων των νεαρών...
ποδοσφαιριστών των ακαδημιών που ανήκουν στο δίκτυο σε όλη την Ελλάδα.

 Έχουν ήδη πραγματοποιηθεί δοκιμές παικτών στις επίσημες Σχολές Ποδοσφαίρου του Ολυμπιακού σε Ξάνθη, Κατερίνη, Βόλο, Αμαλιάδα και Κρήτη, και στόχος των υπευθύνων της ομάδας είναι να γυρίσουν όλη την επικράτεια και να αξιολογήσουν το υλικό που υπάρχει στις ακαδημίες.

Οι δοκιμές αφορούν κυρίως σε νεαρούς ποδοσφαιριστές γεννημένους από το 1996 έως το 2001 και πραγματοποιούνται από τον τεχνικό σύμβουλο και scouter του Ολυμπιακού, Γιώργο Αμανατίδη που έχει μαζί του ειδικούς scouter και προπονητές.

 Σε πρόσφατη συζήτηση του με τους σπουδαστές του τμήματος Αθλητικής Δημοσιογραφίας του City Unity College, ο Γιώργος Αμανατίδης αναφέρθηκε στη δουλειά του ως υπεύθυνος των ακαδημιών του Ολυμπιακού ανά την Ελλάδα και την προσπάθεια που κάνει η ομάδα του Πειραιά να οργανώσει τα τμήματα υποδομής. Μεταξύ άλλων υπογράμμισε τη σημασία της ομαδικής σκέψης και της ατομικής προσπάθειας για να υπάρξει εξέλιξη ώστε ένας νεαρός παίκτης να καταφέρει να γίνει επαγγελματίας.

Ο Γιώργος Αμανατίδης ήταν ιδιαίτερα επικριτικός σε ό,τι αφορά στη προσπάθεια που κάνουν οι επίδοξοι ποδοσφαιριστές, τονίζοντας ότι "στους περισσότερους λείπει το «αγωνιστικό πάθος», ενώ δεν παρέλειψε να σχολιάσει και την συμπεριφορά των γονιών, που πολλές φορές είναι υπερπροστατευτικοί και άθελα τους βλάπτουν τα παιδιά, αντί να τα βοηθούν".

«Τα τελευταία 7 χρόνια έχω γυρίσει όλη την Ελλάδα. Ταλέντο έχουμε ως λαός και μάλιστα μεγαλύτερο από κάποιες χώρες που θεωρούνται καλύτερες. Το θέμα είναι όμως ποιοί δουλεύουν με τα παιδιά, τι ευκαιρίες δίνουν οι παράγοντες, αλλά και η συμπεριφορά των γονιών τους», είπε αρχικά ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής για να συνεχίσει:

«Μερικοί γονείς αν θα μπορούσαν να βάλουν σε μια γυάλα τα παιδιά, θα το έκαναν. Από την άλλη οι παράγοντες «πάσχουν» από ξενομανία. Έρχονται παίκτες αμφιβόλου αξίας και παίρνουν την θέση ενός παιδιού το οποίο ξέρει τι σημαίνει να φοράς την φανέλα παραδείγματος χάριν της Ξάνθης. Στους μικρούς παίκτες διακρίνω ότι λείπει το πάθος και αυτό είναι κάτι που πρέπει να βγάλουν προς τα έξω τα παιδιά για να κυνηγήσουν το όνειρο τους. Εγώ 14 ετών έκανα προπόνηση μόνος μου το βράδυ, μέσα στην βροχή. Φοβόμουν αλλά το έκανα, επειδή δεν μου έφτανε η προπόνηση. Είχα έναν στόχο. Δεν το βλέπω αυτό πλέον στα παιδιά...».
http://www.acadimies.gr/
Ερυθρόλευκο «σαφάρι» ανά την Ελλάδα

ΣΧΟΛΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:


powered by Agones.gr - Stoixima