Πέμπτη 9 Ιουνίου 2011

1η Πανελλήνια Συνάντηση Ακαδημιών Ολυμπιακού!


Στο τέλος της φτάνει και η φετινή χρονιά για τη Σχολή Ποδοσφαίρου του Ολυμπιακού στη Μυτιλήνη. Μετά τις δοκιμές που έγιναν τις μέρες του Πάσχα και στις οποίες....
κλήθηκαν και συμμετείχαν οι ποδοσφαιριστές της Σχολής Αιμίλιος Κίστα, Άρης... Λαμπράκης, Σπ. Πιπεράς, η Σχολή θα συμμετάσχει στην πρώτη μεγάλη συνάντηση όλων των σχολών στο Σοφικό Κορινθίας, από 15 έως 18 Ιουνίου.

Στόχος του Ολυμπιακού είναι η ανεύρεση και η αξιοποίηση των ταλαντούχων ποδοσφαιριστών που υπάρχουν στις σχολές Ποδοσφαίρου, η όσο το δυνατόν πιο έγκαιρη ένταξή τους στα αγωνιστικά τμήματα και εφόσον έχουν την πρόοδο που απαιτείται, η ένταξή τους στο ρόστερ της πρώτης ομάδας.

Ο Γιώργος Παύλου, διευθύνων σύμβουλος της «Θρύλος Α.Ε.», τόνισε σε δηλώσεις του: «Η διοίκηση της “ΠΑΕ Ολυμπιακός” προχώρησε στην ενοποίηση των σχολών - ακαδημιών, με σκοπό την αναβάθμιση του δικτύου και την αξιοποίηση ταλαντούχων παικτών. Σήμερα στο δίκτυο υπάρχουν παραπάνω από 30 σχολές σε Ελλάδα, Κύπρο και Αυστραλία. Ο αριθμός των αθλητών ξεπερνά τα 5.000 παιδιά. Σκοπός μας είναι η σωστή αθλητική-κοινωνική εκπαίδευση των νεαρών αθλητών, καθώς επίσης και η εκπαίδευση των στελεχών των σχολών, αλλά και η σωστή ενημέρωση των γονέων, που παίζουν ρόλο στην ανάπτυξη των παιδιών.
Στο πλαίσιο αυτό είμαι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσω τη διοργάνωση από τη διεύθυνση της Ακαδημίας Ποδοσφαίρου της 1ης Συνάντησης (1st Grand Meeting) των Σχολών από Ελλάδα και Κύπρο στις 15 - 18 Ιουνίου, στο Ράντσο Σοφικού. Σκοπός της συνάντησης είναι η γνωριμία όλων των στελεχών και των υπευθύνων των σχολών του Ολυμπιακού, η ανάπτυξη του ενιαίου τρόπου δουλειάς, των στόχων και των επιδιώξεων για τη νέα περίοδο, σύμφωνα με τη φιλοσοφία που έχει δομηθεί και η οποία ακολουθεί τον τρόπο εργασίας της πρώτης ομάδας. Θα υπάρχουν ομιλίες από ειδικούς σε αθλητικά θέματα, όπως γιατρούς, διατροφολόγους, παιδοψυχολόγους. Για τα παιδιά υπάρχουν τόσο αγωνιστικές, όσο και ψυχαγωγικές δραστηριότητες. Όλα αυτά έχουν τη δυνατότητα να τα παρακολουθήσουν και οι γονείς που θα έρθουν στο Σοφικό. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, θα παρευρεθούν και εν ενεργεία ποδοσφαιριστές αλλά και παλαίμαχοι άσσοι της ομάδας μας.»

Από την πλευρά του, ο τεχνικός σύμβουλος των σχολών Ποδοσφαίρου του Ολυμπιακού, Γιώργος Αμανατίδης, επεσήμανε: «Από τους πρώτους στόχους που έθεσε ο πρόεδρος του Ολυμπιακού, κ. Βαγγέλης Μαρινάκης, όταν ανέλαβε τα ηνία του συλλόγου, ήταν η αναβάθμιση των ακαδημιών και των σχολών ποδοσφαίρου, όπως επίσης και η προσθήκη περισσότερων Ελλήνων ποδοσφαιριστών στην πρώτη ομάδα.

Δίνουμε μεγάλη βαρύτητα στην Ακαδημία και στις σχολές μας και αυτό φαίνεται από την ενοποίηση που υλοποιήθηκε άμεσα και που έχει ως στόχο την αποτελεσματική αξιοποίηση τόσο των σχολών, όσο και του συνόλου των νεαρών παικτών που συμμετέχουν σε αυτές. Αυτό μπορεί να επιτευχθεί με τουρνουά και δοκιμές, όπως προσφάτως πραγματοποιήθηκαν στις πόλεις της Κοζάνης και της Δράμας και σημείωσαν αξιόλογη επιτυχία. Επιπλέον, μαζί με τις αθλητικές δραστηριότητες και την εκπαίδευση των παιδιών, μας ενδιαφέρει η κοινωνική ανάπτυξη και η σωστή διαμόρφωση της προσωπικότητας κάθε αθλητή. Όλα αυτά θα αναλυθούν στη 1η ετήσια Συνάντηση μεταξύ των σχολών στο Ράντσο Σοφικού στις 15 με 18 Ιουνίου.»
Η Σχολή Ποδοσφαίρου του Ολυμπιακού στη Μυτιλήνη λειτουργεί στο Mini Football Club Σπανός στην Παναγιούδα και όσοι γονείς και παιδιά ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν, μπορούν να επικοινωνήσουν με τον υπεύθυνο της Σχολής, Βαγγέλη Σπανό, στα τηλέφωνα 22510 32774 και 6948-591839.

Δεν υπάρχουν σχόλια:


powered by Agones.gr - Stoixima