Πέμπτη 9 Ιουνίου 2011

Ολυμπιακός: Εξαπλώνεται στην Αυστραλία


|
Τοχόρογλου και Καλαντζής οι υπεύθυνοι

Τις Ακαδημίες του έξω από τα ελληνικά σύνορα με πρώτο σταθμό την μακρινή ήπειρο της Ωκεανίας εξαπλώνει ο Ολυμπιακός. Ο στόχος του προέδρου του...
Ολυμπιακού Βαγγέλη Μαρινάκη, είναι η όσο το δυνατόν μεγαλύτερη παρουσία Ελλήνων παικτών στην ενδεκάδα της πρώτης ομάδας, και για τον λόγο αυτό το δίκτυο Ακαδημιών του Ολυμπιακού, θα εξαπλωθεί σε όλες τις ηπείρους.
Την Τετάρτη (9/2) έγινε η παρουσίαση της πρώτης Ακαδημίας που θα εδρεύει στην Αυστραλία. 
Ο σκοπός είναι η προσέλκυση νεαρών ποδοσφαιριστών, αφού το ελληνικό στοιχείο είναι έντονο στην χώρα των… καγκουρό και γι' αυτόν ακριβώς τον λόγο οι πρώην παίκτες του συλλόγου, Κρις Καλαντζής και Κυριάκος Τοχούρογλου, θα είναι οι υπεύθυνοι αυτού του φιλόδοξου εγχειρήματος με την ελπίδα ότι σε λίγα χρόνια θα έχουν βρει ταλαντούχους νεαρούς ποδοσφαιριστές, ικανούς να στελεχώσουν την πρώτη ομάδα!

 
Παρόντες στην παρουσίαση που έγινε στου Ρέντη, ήταν ο τεχνικός διευθυντής των Ακαδημιών, Ντάρκο Κοβάσεβιτς και ο διευθυντής και προπονητής της ομάδας Νέων, Μπάμπης Ζελενίτσας. Ολοι οι ομιλητές μίλησαν με θερμά λόγια για την πρωτοβουλία αυτή και δήλωσαν αισιόδοξοι πως αυτή η προσπάθεια θα αποφέρει καρπούς. Πλέον, ο Ολυμπιακός βάζει πλώρη στο να λειτουργεί όπως τα μεγάλα ευρωπαϊκά κλαμπ και η παρουσία του Βαγγέλη Μαρινάκη αποτελεί εγγύηση.
 
Αναλυτικά το δελτίο Τύπου της ΠΑΕ Ολυμπιακός:
"Η Π.Α.Ε. Ολυμπιακός στο πλαίσιο της ανάπτυξης της Ακαδημίας και των Σχολών Ποδοσφαίρου της, προχωρά σε συνεργασία με δύο παλαιούς ποδοσφαιριστές της ομάδας μας, τους Κυριάκο Τοχούρογλου και Χρήστο (Κρις) Καλαντζή, στην δημιουργία της πρώτης Σχολής Ποδοσφαίρου στην Αυστραλία, με έδρα το Σίδνεϊ. Την ενέργεια αυτή παρουσίασε σε συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης 9/2 στο Αθλητικό Κέντρο του Ρέντη και στην οποία μίλησαν ο Τεχνικός Διευθυντής της Ακαδημίας και Επικεφαλής του τμήματος σκάουτινγκ της ομάδας μας Ντάρκο Κοβάσεβιτς, ο Διευθυντής της Ακαδημίας, Χαράλαμπος Ζελενίτσας και ο Κυριάκος Τοχούρογλου.
 
Πρώτος πήρε το λόγο, κατά την παρουσίαση, ο Ντάρκο Κοβάσεβιτς, ο οποίος είπε:
«Είναι πολύ σημαντικό ο Ολυμπιακός να επεκτείνει το δίκτυο των Σχολών του και στο εξωτερικό. Η Αυστραλία έχει πολλούς Έλληνες και μπορεί να αποτελέσει μια επιτυχημένη βάση για την ανάπτυξη του προγράμματος ποδοσφαιρικής εκπαίδευσης του Ολυμπιακού και σε άλλες χώρες.
Στόχος της Ακαδημίας μας και γενικότερα των Σχολών που έχουμε σε Ελλάδα και εξωτερικό, είναι η σωστή εκπαίδευση των παιδιών που ήδη έχουμε, αλλά και η ανεύρεση νέων ταλέντων και η ένταξή τους στο δυναμικό μας. Δεν μιλάμε μόνο για ποδοσφαιρική εκπαίδευση, αλλά για μια γενικότερη παιδεία. Πρέπει τα παιδιά να εκπαιδευτούν σωστά και να μάθουν να σκέφτονται με τη νοοτροπία του Ολυμπιακού. Είναι ιδιαίτερα σημαντικό να σκεφτόμαστε όλοι, διοίκηση, προπονητές, παίκτες με τον ίδιο τρόπο. Εγώ από την πλευρά μου θα προσπαθήσω να μεταφέρω τον τρόπο δουλειάς της πρώτης ομάδας στην Ακαδημία και στις Σχολές.
Κάθε χώρα είναι διαφορετική και έχει ιδιαιτερότητες. Η Μπαρτσελόνα, κατά τη γνώμη μου, έχει ένα πολύ καλό σύστημα και αυτό κρίνεται εκ του αποτελέσματος. Είναι από τις ομάδες που έχουν στο κορμό τους πολλά παιδιά από την Ακαδημία τους. Αυτό σημαίνει ότι το σύστημα δουλειάς λειτουργεί σωστά. Αυτό ακριβώς θα προσπαθήσουμε να επιτύχουμε κι εμείς στο μέλλον με υπομονή και σκληρή δουλειά.»
 
Στη συνέχεια μίλησε ο Χαράλαμπος Ζελενίτσας, τονίζοντας:
«Η ενιαία φιλοσοφία στον τρόπο δουλειάς και σκέψης πιστεύω ότι αποτελεί τον ακρογωνιαίο λίθο για την σωστή ανάπτυξη τόσο της Ακαδημίας, όσο και των Σχολών ποδοσφαίρου του Ολυμπιακού. Το γεγονός ότι ο σύλλογός μας επεκτείνει τις δραστηριότητές του, επιλέγοντας να αρχίσει από την Αυστραλία, είναι ιδιαίτερα σημαντικό, καθώς πιστεύουμε ότι θα υπάρχει μεγάλη ανταπόκριση τόσο από το ομογενειακό στοιχείο, όσο και από τους ντόπιους που αγαπούν το ποδόσφαιρο και θέλουν να αγωνιστούν κάποια στιγμή και στην Ευρώπη.
Ο ενιαίος τρόπος δουλειάς που ανέφερα στην αρχή, συνδυάζει την σωστή εκμάθηση του ποδοσφαίρου με την διασκέδαση και το παιχνίδι. Και φυσικά την αξιοποίηση των ταλέντων με την ένταξη των καλύτερων στην Ακαδημία του Ολυμπιακού.
Η Διοίκηση έχει αποφασίσει και αυτή τη στιγμή βρίσκεται στο στάδιο της υλοποίησης η αναδιάρθρωση της Ακαδημίας και των Σχολών με την ενοποίησή τους ουσιαστικά, με μια σειρά από αλλαγές, οι οποίες όταν ολοκληρωθούν θα μπορούν να ανακοινωθούν.»
 
Την παρουσίαση έκλεισε ο Κυριάκος Τοχούρογλου, που μαζί με τον Κρις Καλαντζή θα αναλάβουν την ευθύνη της Σχολής Ποδοσφαίρου του Ολυμπιακού στην Αυστραλία:
«Είναι πολύ σημαντικό το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός και ο πρόεδρος κ. Βαγγέλης Μαρινάκης, μας εμπιστεύονται για την ίδρυση της πρώτης Σχολής Ποδοσφαίρου της ομάδας στην Αυστραλία. Πιστεύω ότι θα ανταποκριθούμε στο βάρος της ευθύνης που μας δίνεται και θα αναπτύξουμε την Σχολή όσο περισσότερο γίνεται.
Η Σχολή θα έχει έδρα το Σίδνεϊ και σε αυτήν θα μπορούν να εγγραφούν παιδιά από 5 έως 16 χρόνων. Το σημαντικό για εμάς είναι ότι θα εντάξουμε στο πρόγραμμα μας, το ενιαίο σύστημα προπόνησης του Ολυμπιακού. Στόχος μας είναι όχι μόνο η εκμάθηση ποδοσφαίρου και η διασκέδαση των παιδιών μέσω του αθλήματος, αλλά και η συμμετοχή σε κοινωνικές εκδηλώσεις και δραστηριότητες της ομογένειας και όχι μόνο. Τέλος θα ήθελα να σημειώσω ότι αναλαμβάνω και τον τομέα του σκάουτινγκ για λογαριασμό του Ολυμπιακού, όχι μόνο για την Ακαδημία, αλλά και για την επαγγελματική ομάδα.»
 
Λεπτομέρειες- Στόχοι της Σχολής Ποδοσφαίρου στην Αυστραλία
Η απόφαση για την δημιουργία της Σχολής Ποδοσφαίρου στο Σίδνεϊ. πάρθηκε με γνώμονα πολλές παραμέτρους, με πρώτη απ' όλες την ισχυρή Ελληνική ομογένεια στην Αυστραλία, η οποία είναι παράγοντας που μπορεί να βοηθήσει στην επιτυχία μιας τέτοιας προσπάθειας, τόσο σε αθλητικό, όσο και σε κοινωνικό επίπεδο.
 
Η Σχολή θα αντιπροσωπεύει ουσιαστικά και πρακτικά τον Ολυμπιακό στην Αυστραλία και θα αποτελεί το μέσο για την επαφή μεταξύ της ομάδας μας και των ομογενών μας, αλλά και γενικότερα των ανθρώπων που με αφορμή την αγάπη τους για το ποδόσφαιρο, δραστηριοποιούνται σε αυτόν τον τομέα, κρατώντας παράλληλα και την επαφή με την πατρίδα.
 
Η Σχολή Ποδοσφαίρου του Ολυμπιακού στην Αυστραλία θα προσφέρει, όπως όλες οι Σχολές που έχει ο Ολυμπιακός, πολλές δυνατότητες στα παιδιά που θα ενταχθούν σε αυτήν.
Πρώτα απ' όλα είναι η εκμάθηση ποδοσφαίρου σε παιδιά από 5 έως 16 ετών, μέσα από ένα ενιαίο σύστημα που θα υπάρχει ανάμεσα στην πρώτη ομάδα του Ολυμπιακού, την Ακαδημία και τις Σχολές Ποδοσφαίρου, με έμφαση στην τεχνική, τη σωστή προετοιμασία στον τομέα των φυσικών ικανοτήτων του κάθε μικρού αθλητή (ανάλογα με την ηλικία του) και φυσικά στην τακτική, έτσι ώστε τα παιδιά που θα ξεχωρίσουν από αυτή να μπορούν να ενταχθούν στον Ολυμπιακό, με το λιγότερο δυνατό διάστημα προσαρμογής και έτοιμα για το υψηλό επίπεδο μιας επαγγελματικής ομάδας.

 
ΟΙ ΣΤΟΧΟΙ
1.       Ο πρώτος στόχος που έχει να κάνει με την εκμάθηση του ποδοσφαίρου, περιλαμβάνει το βασικό στοιχείο του αθλήματος, το οποίο τόσο για τα παιδιά, όσο και για τους μεγαλύτερους αποτελεί τρόπο διασκέδασης, παιχνιδιού και απόλαυσης.
2.       Ο δεύτερος στόχος είναι η αξιοποίηση των ταλέντων που μπορεί να προκύψουν από την δραστηριότητα της Σχολής, για την Ακαδημία με στόχο αργότερα την ένταξή τους στην πρώτη ομάδα του Ολυμπιακού.
3.       Η Σχολή, όπως αναφέραμε και πιο πάνω, αποτελεί το σημείο αναφοράς για τον Ολυμπιακό στην μακρινή Αυστραλία. Συμβάλλει και συμμετέχει στις εκδηλώσεις του ομογενειακού στοιχείου, ενώ είναι παράλληλα το «αυτί» και το «μάτι» του Ολυμπιακού σε ό,τι αφορά στο σκάουτινγκ (το ρόλο σκάουτερ αυτό αναλαμβάνει ο Κυριάκος Τοχούρογλου).
Επίσης, προβάλει το όνομα και το σήμα του Ολυμπιακού, αυξάνοντας έτσι την αναγνωρισιμότητα του συλλόγου και πέραν του ομογενειακού στοιχείου.

4.       Να υπάρχει, με την βοήθεια των Κυριάκου Τοχούρογλου και Κρις Καλαντζή, τακτική ενημέρωση, μέσω του site του Ολυμπιακού, για τις δραστηριότητες της Σχολής, τόσο σε αγωνιστικό, όσο και σε κοινωνικό επίπεδο.
5.       Την μελλοντική της ανάπτυξη, από τους Κυριάκο Τοχούρογλου και Κρις Καλαντζή, και σε άλλες πόλεις της Αυστραλίας".

Δεν υπάρχουν σχόλια:


powered by Agones.gr - Stoixima