Δευτέρα 20 Ιουνίου 2011
Για το 1ο Grand Meeting των Σχολών Ποδοσφαίρου του Ολυμπιακού, μίλησε ο υπεύθυνος των εγκαταστάσεων του Ρέντη, Γιώργος Παύλου. Για τη δουλειά που..
γίνεται στις ακαδημίες των ερυθρόλευκων, στο πότε αναμένονται οι "πρώτοι καρποί", αλλά και για τον Βαγγέλη Μαρινάκη.
γίνεται στις ακαδημίες των ερυθρόλευκων, στο πότε αναμένονται οι "πρώτοι καρποί", αλλά και για τον Βαγγέλη Μαρινάκη.
Αναλυτικά οι δηλώσεις του κ. Παύλου στον ΣΚΑΪ 100,3:
- Για την ντιρεκτίβα της UEFA που απαιτεί πλέον απ΄ τους Ευρωπαϊκούς συλλόγους να έχουν παίκτες προερχόμενους από τις Ακαδημίες τους και το όραμα Μαρινάκη:
"Πράγματι, ο πρόεδρος και η διοίκηση του Ολυμπιακού πιστεύουν στο μέλλον του συλλόγου και θεωρούν ότι το μέλλον αυτό είναι στις Σχολές Ποδοσφαίρου και στην Ακαδημία του Ολυμπιακού. Οι Σχολές θα μας δώσουν αθλητές, οι οποίοι, κάποια στιγμή θα τροφοδοτήσουν την ομάδα."
- Για το 1ο Grand Meeting των Σχολών Ποδοσφαίρου του Ολυμπιακού στην Κορινθία και την ενοποίηση όλων αυτών των τμημάτων:
"Ενοποιήσαμε τις σχολές μας για να έχουμε καλύτερο συντονισμό δράσεων, αλλά και αποτελέσματα. Παρακολουθούμε πλέον καλύτερα τα παιδιά, βλέπουμε την πρόοδο τους, ενώ δίνουμε την ίδια ώρα την τεχνογνωσία στους προπονητές τους. Ο Ολυμπιακός θέλει με αυτό τον τρόπο να εντάξει αυτά τα παιδιά στις Ακαδημίες του. Με αυτήν την απόφαση είμαστε πιο αποτελεσματικοί και πιο ευέλικτοι. Αυτό ήταν το πρώτο από τα πολλά τέτοια meeting που προγραμματίζουμε για το μέλλον. Ο στόχος ήταν η γνωριμία με τη νέα διοίκηση, η ενημέρωση και ο εμπλουτισμός γνώσεων μέσα από τα σεμινάρια που διοργανώσαμε. Πέρα από το προπονητικό κομμάτι, είχαμε μέχρι και παιδοψυχολογική ενημέρωση για τη συμπεριφορά προπονητών και γονιών στα παιδιά. Καθόλη τη χρονιά θα τα ξαναπούμε και αυτό ήταν μια πρώτη, ενημερωτική συνάντηση. Το μέρος ήταν υπέροχο, με πολλές δραστηριότητες το πρωί, όπως κολύμβηση και διάφορα άλλα και το βράδυ τα παιδιά έπαιζαν μικρά τουρνουά, έτσι ώστε να είναι ευχαριστημένα."
- Για τις ηλικίες των παιδιών που συμμετέχουν:
"Από μικρή ηλικία ξεκινούν τα παιδιά, αλλά από τα οκτώ τους χρόνια αρχίζουμε να παρακολουθούμε τα χαρακτηριστικά τους. Να πούμε βέβαια ότι οι σχολές δεν είναι μόνο για παιδιά που θέλουν μετέπειτα να παίξουν ποδόσφαιρο σε επαγγελματική βάση, αλλά και για παιδιά που επιθυμούν να αθληθούν και να ψυχαγωγηθούν. Για το λόγο αυτό διοργανώνουμε και παράπλευρες δράσεις."
- Για τον χαρακτηρισμό του Βαγγέλη Μαρινάκη ως "ιερή προσπάθεια" τη δράση των Σχολών Ποδοσφαίρου του Ολυμπιακού:
"Είναι πραγματικά ιερή η προσπάθεια αυτή. Έχουμε να κάνουμε με ψυχές μικρών παιδιών, πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί, γιατί αυτό είναι το μέλλον μας. Πρέπει να προσέξουμε για το πως θα χτίσουμε, ώστε να βγάλουμε τους ποδοσφαιριστές που θα στελεχώσουν την πρώτη ομάδα. Θέλουμε τα παιδιά αυτά να αγαπάνε τη φανέλα και να ματώνουν γι’αυτήν. Κάποια στιγμή θα πρέπει, μέσω αυτής της διαδικασίας, να δίνουμε μεγαλύτερη έμφαση στα παιδιά μας και λιγότερη στους ξένους παίκτες."
- Για τους προπονητές που σηκώνουν το βάρος των Ακαδημιών:
"Όλοι οι προπονητές ασχολούνται με τις Σχολές, αλλά το βάρος πέφτει στους κυρίους Μπάμπη Ζελενίτσα και Γιώργο Αμανατίδη. Οι δύο τους είναι παντοτε σε στενή συνεργασία με τους Ερνέστο Βαλβέρδε και Ντάρκο Κοβάσεβιτς, αφού πρέπει να υπάρχει συνεργασία σε ευρύτερο επίπεδο για τους παίκτες που θα παίρνουν από το Ρέντη και θα ελέγχονται για την πρόοδο τους."
- Για το πότε θα αποδώσει καρπούς το πλάνο αυτό:
"Πρέπει να κάνουμε λίγο υπομονή για να δούμε τα πρώτα αποτελέσματα. Νομίζω ότι σε ένα χρονικό διάστημα 3 ετών θα αρχίσουμε να απολαμβάνουμε τους καρπούς αυτού του εγχειρήματος. Χρειάζεται στόχος, μεράκι και δουλειά και τα αποτελέσματα θα έρθουν."
- Για τη συμπλήρωση ενός έτους ύπαρξης του Βαγγέλη Μαρινάκη στον προεδρικό θώκο της ΠΑΕ Ολυμπιακός:
"Ο Πρόεδρος αγαπά ιδιαίτερα τον Ολυμπιακό και όσοι είμαστε κοντά του το διαπιστώνουμε κάθε μέρα αυτό. Όταν ήρθε η ώρα να πάρει την ομάδα στα χέρια του, ίσως να μην το πίστευε ότι συνέβαινε κάτι τέτοιο. Είναι άνθρωπος με μεράκι και θα πάει τον Ολυμπιακό εκεί που ονειρεύεται ο ίδιος."http://olympiacos-blog.blogspot.com/2011/06/blog-post_497.html
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου